sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Tulevaisuuden naisvalloittajista

kuva©MinnaKarjalainen


Ennen sitä puhuttiin, miten nörtit istuvan koneillaan ja heillä on vaikeuksia saada naisia kiinnostumaan itsestään pizzalaatikoiden keskellä. Uskon, että tämä on muuttumassa.

Äly ja tieto ovat nykymaailmassa kova sana. Huippu arvosanat omaavat pääsevät valitsemaan parhaat koulut ja nappaavat kaikki stipendit ja lahjarahat itselleen. Nörtit eli nykyajan niin sanotut tietotekniikka ihmiset saavat myös hyvin työpaikkoja vailla suurta kilpailua. Niitä myös aukeaa heille jatkuvasti lisää. Tietokoneet ovat suuri osa tulevaisuutta ja ne kehittyvät koko ajan. Se, joka niitä osaa käyttää mahdollisimman tehokkaasti sekä vielä osaa auttaa niiden ongelmissa, on kova jätkä. Äly avaa ovia. Älykkyys on myös seksikästä. Huippu älykäs voi olla pian parempi kuin huippu kroppa. (Parasta tietysti, että molemmat EHEH.)

Nopeasti suosioon noussut Sherlock sarja puhuu puolestaan. Tämä "nykyajan Sherlock Holmes" on hoikka, omissa oloissaan viihtyvä mies ja saa naisia puolelleen hullua tahtia. Miksi? Hän on itsekäs, omahyväinen ja kylmä, mutta huippuälykäs. Toisin kuin salapoliisisankari vanhan ajan Englannissa, tämä mies hallitsee hyvin  niin mikroskoopit, tietokoneet kuin älypuhelimetkin.

Älypuhelimet. Nekin ovat nykyään jo pienoistietokoneita. Löytyy internet, kartat, kompassit - jopa sovellus, jolla voi mitata kuinka paljon REM-unta saat yön aikana. Äly ja tietotekniikka ovat uudet keinot lähestyä ihmistä. Paljon asioita tapahtuu nykyään virtuaalimaailmassa. Pian enemmän tavataan Facebookin maailmassa kuin nähdään kasvokkain. Ellei jo nyt.

Myös uudessa Bond elokuvassa, 007- Skyfall, astuu esiin "uusi Q" nuori silmälasipäinen tietokonemies. Hänestä jää kaikkea muuta mieleen kuin epäseksikäs tietokoneella kyhjöttävä rillipää. Mielestäni jopa Bond jää tämän huippuälykön varjoon, jolla on söpöt otsakiharat.

Taidan olla nörttien uhri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti