torstai 8. marraskuuta 2012

Sanonnoista

                                         Ei ole lahjahevosen suuhun katsomista©MinnaKarjalainen

Sanonnat alkaa rasittaa. "Timantit hiotaan paineen alla." Noniin sepä hienoa. Sitä voi sitten soveltaa ihan mihin vain ja olla v-mäinen ihminen. "Joo tykkään huutaa ja kiukutella sulle joka päivä. Ei mut kato paineen alla timantit hiotaan." EHHEHE. 

Sitten ois tää "Rakkaudesta se hevonenkin potkii." Kyllä voin laittaa kaiken 7-vuotisen kokemukseni kyseisistä (ja joistakin erittäin v-mäisistä sellaisista) elukoista peliin ja EI MUUTEN POTKI. Silloin ne pelkää ja vihaa. Ja jos itse jotain potkaisen, niin en kyllä rakasta silloin.

Se joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.” Tässä alas saattelevassa sananlaskussahan tulee pian sellainen fiilis, että ei sitä kannata mitään tavoitella vaan jäädä sohvalle makaamaan. Ettei katajaan kapsahda. Tästä tulikin mieleen erään suosikki riimittelijäni Palefacen sanat: ”Älä lyö päätäsi Karjalan mäntyyn tai ainakaan Tabulin pistaasiin.” Hehe. Hyvä veikko se valkonaama.

Ei elämä ole ruusuilla tanssimista.” Joo ei olekaan. Kuka niin on koskaan väittänyt? Harva se ruusujen päälle koskaan päätyy tanssimaan. Yo-juhlien jälkeen olisi ollut mahdollisuus, mutta eihä niitä nyt talloa viitsi. Kuivumaan laitettiin.

Ei ole lahjahevosen suuhun katsomista.” Niin kai. Toki itse katsoisin, jos hevosesta olisi kyse. Nykypäivänä ehkä autosta. Ei sitä uskalla millä tahansa romulla lähteä liikenteeseen. Pelkästään pikkusiskon mopoautossakin hirvittää, kerta käytettynä se hankittiin. Rätisee ja yskii se ja miettii että kuka tahansa saattaa sen törmätessä lytistää kuin säilyketölkin.

Se joka toiselle kuoppaa kaivaa, hän itse siihen lankeaa.” Valitettavasti oikeassa maailmassa paha ei juuri saa koskaan palkkaansa. Se jolla on enemmän rahaa voittaa. Ikävä kyllä. Tähän hyväksi esimerkiksi käyvät Amerikan suuret pankit, jotka kusettavat lainoillaan jatkuvasti köyhempiä väestöjä. Mutta tämä ei ole nyt oikea topikki alkaa heitä dissaamaan. VAIKKA MIELI TEKISI. Lisää asiaa aiheesta saa katsomalla dokumentin Talouden madonluvut. Tuli Yleltä joskus kesän lopussa. Netistä saattaa vielä tavoittaa.

Muutama mielestäni paikkaansa pitävä hyvä lasku on:
Vesi vanhin voitehista” sekä ”Aikainen lintu madon nappaa.”
Myös mies keksi hyvän tässä lähiaikoina:
Ei paskasta voi tehdä konvehtia.
Ja kaverit:
”Mulla jäis kyllä samantien sipuli jumiin.”
Ei muuta kuin uutta myyrää putkeen vaan.

Uusia sanontoja  siis keksimään myöhäisillan ratoksi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti