perjantai 9. elokuuta 2013

Taistellaan kulutusta ja teollisuuskoneistoa vastaan !

Joku on varmaan jo kauan sitten tutustunut tähän sivustoon ja ajatukseen: http://zeitgeist.fi/joomla/

Olen erittäin sen kannalla ! Dokumentti "Moving forward" on myös erinomainen suosittelen !

Tähän voisin laittaa maailmaa parantaakseni vaikka omakohtaisen ympäristövinkin, että kuten tiedätte, maailman talouspyöritykseen ja kulutushulluuteen kuuluu ja on aina kuulunut valmistaa tahallaan huonolaatuisia tuotteita. Tuotteen täytyy olla sen verran lyhytikäinen, että pian on jo kuluttajalla tarve ostaa uusi tilalle. On sitten kyse vaatteista, tavaroista, tekniikasta, kuten tietokoneet ja matkapuhelimet, kuin autot ja isommat sydeemit.

JOTEN kyllä me voimme jotakin tehdä tällekin asialle kukin perheessämme ja yksilöinä!

a) Ostakaa ja tukekaa hyvälaatuisia ja kestäviä tuotteita ja maksakaa mieluummin hieman enemmän kuin satsaatte halpaan ja huonoon.

b) Käyttäkää kirpputoreja ja niiden mahdollisuuksia ! Ihan huippupaikkoja ehottomasti. Itsekin ostin juuri lähes tuliterät rullaluistimet (6 e). Kaverini sen sijaan löytää tämän tästä merkkituotteita, kuten NIKE:n urheiluvaatteita. Juuri löysi muun muassa Niken tennarit (3e). Ostakaa ja antakaa siellä myäs tavaraa pois. Älkää vaan suoraa roskiin heittäkö. Moni tuttu tienannut satoja euroja ihan heittämällä.

c) Myös Tori.fi ja tämänkaltaiset nettivaihtokaupat ovat oikein hyvä tapa kierrättää. Kiinankääpiötuliliskojeni terraario löytyi kyseisestä paikasta. Koko helahoito lamppuineen 20 e. Eläinkaupassa/netissä samanmoinen uutena helposti 150 e.

d) Kierrättäkää tehokkaasti kotitaloutenne paperi, kartonki, pahvi, lasi ja biojäte ja säätäkää muovinkäyttönne minimiin. Kangaskassia kauppareissuille ja välttäkää kestämättömien ja turhanpäiväisten muovitavaroiden ja kippojen ja kuppojen ostoa.

e) Myös ruuan ekologisuutta kannattaa miettiä, eikä aina tarvitse suoraa luopua lihasta. Itse olen esimerkiksi luopunut tonnikalasta, sillä se vaikuttaa haitallisesti ympäristöön, mereen ja sen asukkeihin delfiineistä merikilpikonniin ja koko ekosysteemiin. Ostakaa luomumunia, luomupossua ja tukekaa Reilun kaupan tuotteita !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti