maanantai 12. elokuuta 2013

Syvyyttä, seikkailua ja surrealismia

Tänä viikonloppuna katsoin ainakin viisi elokuvaa kokonaisuudessaan.


                                              KuvaHölmöilystäSyntyi©PakinoivinAikein

1. Robinson Crusoe (1997) (http://www.imdb.com/title/tt0117496/) pääosassa Pierce Brosnan, ohjannut Rod Hardy ja George Miller. Hauskan perinteinen seikkailuleffa, missä jotenkin erikoinen huumoripitoinen tunnelma, vaikka loppu suruisa. Taas kerran huomaa liikojen erikoistehosteiden olevan nykyään vain tiellä ja näyttelytyö saa isomman roolin vanhemmissa leffoissa. Antaisin kyseiselle kolme ja puoli tähteä.


2. Hope Springs ( 2012) eli suomennettu taas hienosti "Lemmenlomalla" että kaikki parisuhde-elokuvista kiinnostuneet löytävät tämän "kepeän ja yksinkertaisen" leffan, joka on kyllä sisällöllisesti kaikkea muuta. Yksi parhaimmista avioliittoa kuvaavista leffoista  I have ever seen ! Äärimmäisen syvällinen, realistinen ja kuvastaa aitoja ihmisiä. Kannattaa katsoa ! Saa viisi tähteä minulta ! Ohjaus David Frankel, käsikirjoitus Vanessa Taylor. Pääosissa Meryl Streep, Tommy Lee Jones ja Steve Carell.

3. Everybody`s Fine (2009) taas samanmoinen ihmistä lähelle menevä ja aito leffa isästä, joka palaa parantamaan suhdettaan aikuisiin lapsiinsa. Lopussa meinaa poruun pillahtaa. Hahmot aukenevat helposti ja leffassa huomaa alusta asti olevansa "messissä". Saisi minulta myös täydet viisi. Ohjannut Kirk Jones, (on muuten sama joka ohjannut Nanny McPheen muun muassa) ja pääosassa erinomainen Robert De Niro.

4. CUBE (1997) todella ahdistava leffa sekaisin scifiä, kauhua ja surrealismia jos näin voi muotoilla. Hitusen roolihahmot jäävät kummastuttamaan, kaikki eivät ole jotenkin yhtä uskottavia. Tämä on kuitenkin vain oma mielipiteeni. Vaikea sanoa mikä on kunkin suhtautuminen tähän leffaan. Ennenkaikkea outo, ahdistava ja pelottava kokemus. Tälle on lisäosiakin monta. Ohjannut Vincenzo Natali. Saisi minulta neljä tähteä puhtaasti täysin uuden leffakokemuksen ansiosta.

5. Cleaner (2007) Samuel L. Jacksonin tähdittämä Renny Harlinin leffa, joka on tästä viisikosta kyllä ehdottomasti huonoin. Valitsin leffan kiinnostuneena ylipäätään ruumisjälkien puhdistajan työstä ja se esitetäänkin leffassa ihan kivalla tavalla, mutta olisi kyllä saanut paljon mielenkiintoisemmankin. Juonesta sitten taas ei olekaan juuri hyvää sanottavaa. Outo ja epäselvä, eikä henkilöihinkään oikein samaistu. Saa minulta vain kaksi tähteä. Peter Franzen toi hauskan piristeen ilmestymällä taskulamppua heilutellen.

Miehen mielestä olisi muuten parasta ostaa litteä telkkari kattoon. Minusta siinä olisi monta erittäin huonoa vaikutusta:

A. Mies makaisi kaikki päivät pitkällään nousematta enää kuin vessassa käymään jos sinnekään.

B. Pelkäisin aina vaistomaisesti, että keskellä yötä se räsähtää meidän molempien päälle nukkuessamme ja aamulla meidät löydetään sitten kuolleena, samalla kuin televisiossa pauhaa Doctor Phil.

C. The Ring- elokuvan kauhutyttö voi hyökätä katosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti