maanantai 13. lokakuuta 2014

Ei pahalla, mutta se on normaalia


Nykyään sitä järkytytään kaikesta.

Vessapaperin loppumisesta.

Masennuksesta.

Syrjäytymisestä.

Yhteiskunnan holhoamisesta.


Ennen sitä oli aivan tavanomaista, että kadulla oli kaikenmaailman pummeja ja 80-luvullakin tuli se elokuva Täältä tullaan elämä, eikä silloin mistään syrjäytymisestä puhuttu. Siä meni nuoriso vailla työtä ja oppia viinaksien kanssa. Ja vaa vähä siistii oli se.

Nuorison kuuluu olla vähän hukassa.

Se on normaalia.

Ajoittain kaikki masentuvat jollain tavalla. Se ei tarkoita, että kaikkien tarvitsee heti marssia asemalle ja saada masennuslääkkeet. Jos ei vaikka heti sinne haluamaansa oppilaitokseen pääse. Unilääkkeet samantien ja kaikenmaailman mömmöt. Kammottavia aineita. Minä en ottaisi ikinä.

Sitten mistään ei saisi olla mitään mieltä. Heti on rasisti, fasisti ja sadisti. Ei saa sanoa, että juu en minä usko, että tuo asia on noin tai näin ja kyllä kyseenalaistan tämän nyt.

Ei saa sanoa, että kyllä minä haluaisin, että se meidä opettaja olisi valmentanut tyttöjen jalkapallojoukkuetta kuten poikien. Feministi.

Nää isti-päätteet alkaa uuvuttaa.

Heti ollaan, että mikä tuo luulee olevinaan, että onpas hirveä somettaja. Ei osaa käyttäytyä ollenkaan tuo. ISTI. Ja sitten tulee KKO-päätteet vielä kaupan päälle.

Ja jos sanoo, että kyllä minä siitä välitän, että tuo vasikka päätyy tuommoisii kurjii aitauksii ja emoakaa ei enää näe, ni heti ollaan ituhippi ja lihansyöjien systemaattinen vihaaja ja fanaatikko. Tosikko.

Mitä jos ei aina muutakaan sitä mielipidettään siten miten toiset sen haluaa tarjoiltavan?

Ja jos yhteiskunta holhoaa, niin välistä sehän on vain hyvä asia. Miettii kaikenmaailman katulapsia, joista yhteiskunta viis veisaa tuolla. Ja siis onhan se ärsyttävää, että jotakin tilaa ei saa käyttää kirpputorina paloturvallisuuden takia ja onhan noita ylilyöntejä, mutta en minä kuitenkaan haluaisi yhtään enempää, että sitten palon sattuessa siellä joku kuolisi.

Että jos se yhteiskunta nyt vetää vähän yli tuota holhoamistaan, niin se tarkoittaa, että sitä pitää vähän hioa. Ei ole täydellistä tämä. Se on normaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti