sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Oulun vessajono sekä sumutorvea alas seinältä

Pyörrräretkellä©PakinoivinAikein



Uusi paha maanantai koitti ja miksi aina pääsen päivittämään vain maanantaisin ??!
 Se on tietysti sellaisen pidennetyn viikonlopun jälkeen, kun on ollut hauskaa.

Voin minä kertoa.

Olin Oulussa isosiskon luona rellestämässä pikkusiskojen ja äitin kanssa - tyttöporukalla siis. Iskä lähti kajakilla jälleen reissuun, siä mennää täysiä pitkin rantoja. (Mutta ei sentään kumikanootilla! Se rasittaisi.)

Oulussa oli shoppailua, mistä olen luvannut olla kirjoittamatta tässä blogissa, joten sen vain sanon, että edullista kyllä oli. Meni vain 50 euroa kaikkiaan tennareihin, tunikaan, rintsikoihin, toppiin, pitsipaitaan ja sen sellaiseen. Mutta enempää en kerro siitä valani vuoks.

Ruokaa saimme muun muassa Pannu-nimisessä ravintolassa oli herkullista. Olen yhä enemmän sitä mieltä, että erilaiset pastaruuat on jees - tomaattikastiketta, salamia ja hiukan tulisuutta.

Sisko piti hulluna, kun paras juttu lauantai illan baarireissussa oli mielestäni  pyöräily! Ei mahda mitään ihminen ! Vaikkakin olikin poikakaverinsa sairaan upea varmaan 1600-luvulta oleva pyöränlukko (EI SILLON OLLU PYÖRIÄ NII ajattelee joku rasittava pilkunviilaaja tässä kohdin) joka kolisi ja paukkui menossa ja johon meni aina 15 minuuttia saada auki ja sitten kiinni.)  Pyöräily on hauskinta taiteellisen auringonvalon (kirjoitin ensin vahingossa auringonvalun - mielenkiintoinen ilmaus - auringonvalu) osuessa katukiveyksiin ja saaden kaupungin näyttämään villiltä ja erilaiselta.

Itse baarit olivat hirmuisen täynnä ilmeisesti Oulupäivien takia (kirjoitetaanko noin edes?) ja ensimmäistä kertaa sain tutustua baariin, jossa käytettiin ulkona lämpölamppuja. Tunsi olevansa kuin leguaani terraariossa siellä ahtaudessa lampun alla.

Vessajonossa eräässä Oulun terassibaarissa kuulin hauskan keskustelun mieshenkilöiltä:

- Mikä on päivän suunnitelma?
- Juodaan viinaa ja ollaan hiljaa.

Onneksi en ole mies.

Mustalaisen päiväkirja on hauska leikki - laput kiertävät pöydässä istuvien kesken ja jokainen jatkaa toisen kirjoittamaa juttua - se voi olla tavu tai sana tai sitten sillä tylsällä "kuka, missä, milloin..." meiningillä. Mielestäni kyllä ehdottomasti parempi versio on aikuisten kesken, jolloin ei tule sitä "Hemuli pieraisi ja appelsiini meni uimaan IHIHII" - vaikka lapset sitä kyllä rakastavat mikä on aika söpöä ja lisäksi lapsilta tulee mitä kummallisimpia ideoita.

Mutta edelleen palatakseni tähän aikuisten huumoriin, mielestäni paras juttu oli esimerkiksi siskon kanssa kyhätty tämmöinen:

"Vaimo lähti samantien ottamaan isännältä su-
"-mutorvea alas seinältä, ettei se putoaisi suoraa hänen pa-"
"lsternakka istutustensa päälle-"

JA NIIN EDELLEEN !!

(Ja nyt kyseinen ei naurattanut teitä yhtään ja ajattelette että surkea tämä blogi ja surkea ihmisolio kauttaaltaan muutenkin.)

Sain myös tehtyä taidetta PIITKÄSTÄ aikaa. Kävin katsomassa tuossa ennen lähtöä Lone Ranger nimisen pläjäyksen - ja oli hauska ! Mielestäni parempaa huumoria kuin Pirates Of The Caribbeanissa mennen tullen (ne ovat mielestäni keskenään jotenkin liian samanlaisia - ykkönen ja kolmonen olisi riittäneet), joten piirsin tämän Johnny Debbin uusimman inkkari Tonto-henkilön, sillä olen suuresti kiinnostunut maskeista ja oudoista henkilöistä, kuten on ehkä käynyt ilmikin.

Lähtöaamuna olisin taas tahtonut näyttää, miten tyrannosaurus-ääneni kajahtaa, mutta meni pupu pöksyyn. Se onnistui alunperin pienessä hiprakassa pihajuhlissa Hervannassa, kun istuttiin kaverien kanssa vastapäätä. Kyllä siinä porukka hiljeni kun sen  kajautin. Yksi vaan lakkasi puhumasta, tuijotti silmät ammollaan ja tokaisi:

- Mitä v*ttua?!

Ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun vuokseni hiljennytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti