tiistai 18. marraskuuta 2014

Elämän neuvot

Löysin elämänneuvo-oppaan ja pakko lisätä jälleen muutama ajatus aivokäyristäni näihi neuvoihin.  

1. Elämässä ei ole päämäärää — elämä itsessään on palkinto
— Kun keskityt tulevaisuuteen, unohdat tämän hetken, unohdat elää. Päämääräsi on juuri tässä, tällä hetkellä.

Jos keskittyy pelkästään tähän hetkeen, eikä yhtään ajattele tulevaisuutta, niin mitäs siinä käy. Asioita pitää tehdä helkutisti tulevaisuuden eteen. Haettava kouluihin, haettava työpaikkoihin, taisteltava tenttejä, suorittaa tehtäviä. Ne ovat kaikki tulevaisuuteen satsaamista. Eikä siinä unohda elää, päinvastoin. Siinä unohtaa elää, jos jää vellomaan paikoilleen. Elämä on muutosliikettä ja on järkevää ajatella tulevaisuuteen, muistamalla, että nykyhetki on todellinen. Tämä on järkevää myös siksi, että ikävätkään asiat eivät täytä koko elämää, koska tämä hetki ei ole KOKO elämä.

2. Kukaan muu ei ole vastuussa onnellisuudestasi kuin sinä itse.
— Älä uskottele itsellesi, että elämä vain tapahtuu. Päästä irti uhrin asemasta. Sinä voit muuttaa elämäsi suunnan silloin kun todella haluat ja olet valmis.

Joillekin ihmisille ikävä kyllä, elämä vain tapahtuu.  Heillä ei ole rahaa tai valtaa tehdä mitä tahansa. Heidän täytyy huolehtia perheestään, läheisistään. He eivät voi vain päästää irti. Mikään ei ole mustavalkoista. Joillekin elämä on päivästä päivään selviämistä.  Ainoastaan parempituloiset ihmiset voivat päättää mitä tekevät esimerkiksi työkseen intuition pohjalta. Elämän suunnan, kuten positiivisen ajattelun, voi toki aloittaa koska vain.

5. Olet kaunis.
— Painosi ei määrittele sinua. Se ei tule koskaan olemaan mahtavuutesi tiellä. Älä kuluta aikaasi painon ja ruuan tarkkailuun.

Kyllä, jokainen on kaunis painostaan ja ruokavaliostaan riippumatta. MUTTA  terveyden, ympäristön ja Maapallon kannalta ei ole yhdentekevää, mitä syöt. Kaupasta ostettu broileri ei ole enää pelkästään yhden ihmisen vaikuttamaton valinta, se on suuri valinta. Ihmiset kuluttavat tämän Maapallon loppuun, ilman kestäviä ja harkittuja valintoja.

6. Se, mitä ihmiset sanovat kertovat heistä — ei sinusta.
— Älä kuluta aikaasi muiden mielipiteiden kuuntelemiseen ja niiden uskomiseen. Muiden sanoilla ja teoilla ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi.

Ystäviä kannattaa kuunnella. He voivat kertoa sinulle, mikä on pielessä ja avata silmäsi silloin, kun olet jumittunut ongelmiisi, etkä näe itsesi ulkopuolelle. Joskus toisen ihmisen elämään samaistuminen saattaa avata uusia ovia. Kukaan ei voi olla täysin välittämättä toisten mielipiteistä. Kukaan meistä ei ole saari, vaan sidoksissa toisiin ihmisiin koko loppuelämänsä. Heti syntymässä näemme ensimmäisen toisen ihmisen, joka pitää meistä huolta.

7. Vaikeimmatkin asiat ovat jonakin päivänä menneisyyttä.
— Muutos on ainut pysyvä asia elämässä. Takertuminen johonkin aiheuttaa kärsimystä ja onnettomuutta. Sinä et ole ongelmasi. Muista, että huominen on uusi päivä ja se menee loppujen lopuksi ihan hyvin.

Kyllä, vaikeimmat asiat ovat menneisyyttä, siksi ei voi kokoajan ajatella, että tämä hetki on kaikki. Tämä menee nyt vähän ristiin näissä neuvoissa. Nimenomaan – SINÄ olet koko ongelmasi. Se, mitä päässäsi ajattelet itsestäsi aiheuttaa suurimmat ongelmasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti