keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Antakaa koirien olla rauhassa kävelyllänsä

Kannatan keltaisen nauhan ideaa Kankaanpään koiraharrastajien sivulla: http://kankaanpaankoiraharrastajat.blogspot.fi/2013/09/yhdistyksemme-on-mukana-viemassa.html

Ideana on merkitä tilaa tarvitsevat koirat keltaisella nauhalla. Koiran ei tarvitse olla aggressiivinen tarvitakseen vieraisiin välimatkaa. Myös keskenkasvuiset ja villit koirat tarvitsevat rauhallisen ympäristön koulutukselleen.

Mielestäni on muutenkin maailman typerimpiä ihmiset, jotka kysymättä omistajalta tulevat koiraan koskemaan. Tuntemattomina marssivat kävelyllä koiran eteen, silittävät, kopeloivat, työntävät käden sen kirsun eteen tai kurottuvat sen päälle ja tuijottavat suoraa silmiin. Parhaassa tapauksessa perheellinen tuo lapsensakin silittämään.

Eiväthän ihmisetkään mene toisiinsa koskemaan tuolla lailla. Yhtäkkiä joku Jarno tulisi päästä ravistelemaan kesken iltakävelyn. Itse en ainakaan tykkäisi yhtään.

Tampereen Rautatieasemalla juurikin jouduin puuttumaan tilanteeseen, missä kaksi umpikännissä olevaa miestä ahdisteli kahta whippet-sekarotuista koiraveljestä. Koirat olivat kankeina pelosta ja omistaja jo varoittanut että pelkäävät tuntemattomia. Sekoilu vaan jatkuu ja känniapinat yrittivät jopa nostaa toisen koiran ilmaan takapäästä. Siinä kohtaa sanoin, että voitteko lähteä menemään koiria pelottaa ja käy vielä huonosti. Toinen sanoi "Vain pitävänsä koirista niin paljon." Sanoin että mene tuonne ulos sitten vaikka katselemaan niitä :D
Kun eivät heti menneet sanoin että tässä on turha pelleillä lähden samantien tekemään valituksen, jos härnäätte vielä koiria. Se tepsi siihen hetkeen.

Kelle olisin sen valituksen tehnyt rautsikalla, sitä en siinä tilanteessa ehtinyt keksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti