keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kesää ei tarvitse ansaita

Pakko jakaa äärimmäisen hyvä kirjoitus kesästä jälleen Hidasta elämää- blogin sadosta:

Parasta kesässä ei ole suunnitelluissa aikatauluissa pysyminen ja mahdollisimman monen kesäisen retken täydellinen onnistuminen. Kesä tulee luoksemme pieninä palasina, onnen murusina. Suunnitelmista irtipäästäminen ja aikataulujen ulottumattomiin astuminen on pelottavaa meille, jotka olemme tottuneet siihen, että mitään hauskaa ei tapahdu, jos me emme sitä itse laita tapahtumaan. Mutta kesän ihanuutta ei tarvitse ansaita. Aamukaste tulee ihan itsestään ja auringonlaskukin tilaamatta. Mitä, jos vain istuisin alas ja antaisin kesän kirpeyden tulla. Olisin läsnä niissä pienissä hetkissä, joista on parhaat kesäpäivät on tehty.
Kuten märän asfaltin tuoksu fillarin renkaiden alla, vaahteran lehtien havina riippumatossa, merituuli iholla. Se tietty suupalaan torimunkkia, jossa kauan odotettu hillosilmä viimeinkin pursuaa poskille. Uusien perunoiden porina. Se erityinen raukeus, kun on hankkiutunut ähkyyn pelkistä mansikoista. Aamukahvin tuoksu mökin kuistilla. Se kun on polttanut olkapäänsä puistossa iltaan asti venähtäneellä piknikillä. Se hetki, kun luovuttaa, antautuu ja alkaa laulaa mukana sitä kamalaa tämänvuotista kesärenkutusta, joka soi sadattaviidettäkymmenennettä kertaa autoradiosta. Tyyni järvi. Iltausva. Aamukaste. Paljaat jalat. Multaa kynsien alla.
Kesä kätkeytyy niihin hetkiin, kun voi istua terassilla puoleenyöhön, eikä tajua, että on yö, koska on niin valoisaa. Sen tunnistaa siitä ihanasti varpaita lämmittävästä, hitaasti koko kehoon hiipivästä hyrinästä, kun saa jalkaansa aurinkoon unohtuneet valmiiksi lämpöiset lipokkaat.


(Nuppu Stenros – Hidasta elämää)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti