keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ehkä sopivasti

Tuli tän päivän Fok it- sarjakuvasta mieleen, että ehkä kannattaa unohtaa liiat oppimääreet miten elää. Elämä on tehty elettäväksi, ei hallittavaksi, mutta älkää tätäkään ottako liian kirjaimellisesti. Jos ei mitään hallitse, niin on ihminen, joka ei hallitse elämäänsä.

"Elä tässä ja nyt" - ihminen taas saattaa unohtaa esimerkiksi rakkaittensa huomisen syntymäpäivän ja juhlia silloin, kun vähiten pitäisi ja tuhlata silloin, kun pitäisi säästää. Jokin tärkeä juttu voi jäädä tällöin sivu suun, sillä hyvää pitää odottaa.
"Elä kuin kuolisit huomenna" - ihminen tuskin taas saa sielunrauhaa hetkeksiään. Ei kuolemaa ajatteleva elä, vaan ajattelee kuolemaa, joka vaanii ehkä jo huomenna.

Yksi juttu on hyvä: Vanheneminen on pakollista, mutta aikuistuminen vapaaehtoista - mutta sitten kun miettii, millaista oli olla lapsi. Raivari kun jäätelö putoaa ja hiekkalaatikolla poika lyö lapiolla päähän, niin että hampaat kalahtaa yhteen. Entäpä teini-ikä? Salakännit jossain pusikossa piilossa poliiseilta, finnejä naama täynnä ja avaruusmadon muotoinen vartalo, hirvittävät rakkausriidat ja vanhempien pakkovalta.


Ehkä sopivasti hauska aikuinen on jees. Ja elä siten, miten näet parhaaksi. Minä en sinua neuvo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti